keskiviikko 19. toukokuuta 2010

m/s Hunter

Teräsvene Hunter päätyi Hämeenlinnaan Teron ja Kalevin venekuumeen seurauksena. Venekuume iski kesällä 2009, kun edellinen matkavene Urho vietiin Päijänteen vesiin muutamaksi viikoksi ja siitähän se sitten lähti. Isoja teräsveneitä meni Päijänteellä ristiin rastiin, joten kotiuduttua niiltä retkiltä niin netti auki ja uutta venettä metsästämään. Tietysti hyvin palvellut Urho laitettiin myyntiin haikein mielin.

Montaa venettä käytiin patsastelemassa ja valokuvailemassa. Mietittiin ja pähkäiltiin yhdessä Kalevin ja Ritvan kanssa, mitä halutaan veneeltä ja missä asioissa voi tehdä kompromissejä. Hakusessa oli siis reilun kokoinen vene, mihin ei tarvi tehdä isoja remontteja.

Senhän voi arvata, miten asiassa kävi... 2009 syksyllä kohti Hämeenlinnaan tuli erikoiskuljetuksena 80-luvun alussa meriolosuhteisiin rakennettu työvenetyyppinen teräspaatti. Pelkkä siirto Helsingistä Hämeenlinnaan oli aikamoinen suoritus, koska korkeutta oli hieman liikaa , vaikka kuljetukseen käytettiin erikoismatalaa lavettia. Vene oli aikalailla erilainen mitä alunperin haettiin, mutta tässä oli sitä "jotain".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti